Interview | Dindi

Opdrachtgever: Atelier Magazine | Tekst: interview met kunstenares Dindi van der Hoek (‘Dindi’) | Gepubliceerd: Atelier 168, januari-februari 2014

‘Ik werk net als een olieverfschilder die schildert in lagen, laag over laag over laag,’ zegt beeldend kunstenaar en fotograaf Dindi van der Hoek. Hoewel het eindresultaat van haar werk steeds een foto is, gaan er dagen van tekenen, knippen, zagen, stikken, naaien, hameren en … duiken aan vooraf. Dindi creëert complete onderwaterwerelden in 3D, om ze vervolgens terug te brengen tot het platte vlak.

Dindi van der Hoek is niet zomaar fotografe. Ze is eerder een beeldend kunstenaar, voor wie de camera enkel het sluitstuk van haar werk vormt. Aan één ‘foto’ – verkocht in een oplage van zeven – heeft ze honderd tot honderdvijftig uur werk, vertelt ze in haar atelier aan de rand van de binnenstad van Gouda. Voor haar werk maakt ze namelijk alles zelf: kostuums, pruiken, accessoires, zelfs decorstukken. En dan duikt ze vervolgens ook nog het zwembad in om gedeeltes onder water te fotograferen, waarna een minutieuze digitale beeldbewerking volgt om onder- en bovenwateropnamen te versmelten.

Lees verder

Advertenties