Interview met Frie Leysen

Morgen, 12 november 2014, krijgt de Vlaamse programmeur en festivalorganisator Frie Leysen de Erasmusprijs toegekend van de Stichting Premium Erasmianum. Ze krijgt deze prijs als ‘onverschrokken voorvechter’ van de podiumkunsten, die met haar werk in sterke mate bijdraagt aan vernieuwing in het internationale theater. Voor het Fonds Podiumkunsten programmeert Leysen sinds 2012 de tourneereeks Get Lost (voorheen: Ervaar daar hier theater), die het Nederlandse publiek laat kennismaken met nieuwe generaties niet-westerse kunstenaars. Op verzoek van het Fonds interviewde ik Leysen gisteren in haar hotel in Amsterdam over haar visie op (het tonen van) theater uit andere culturen. ‘Een cultuur die zich afsluit van andere culturen en invloeden, die sterft af.‘ (Klik op het citaat om het interview te lezen.)

Lees hier meer over mijn werk voor het Fonds Podiumkunsten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s